preloader

Learnable. Inzichten

Bij Learnable. komen wij dagelijks tot nieuwe inzichten. Met onze Inzichten-reeks willen wij bedrijfsleiders, marketing en communicatie professionals informeren over de nieuwste ontwikkelingen in media en technologie. Of je nu een klein bedrijf runt of werkt bij een grote organisatie, onze inzichten bieden waardevolle informatie en kennis om jouw merk te laten groeien.

Inzichten

Learnable. op AND& Connect Leuven

Enkele vlaggen wapperen trots aan de ingang van Het Depot in Leuven wanneer ik er toekom. Buiten heeft zich een groep ambitieuze ondernemers verzameld voor

Wat met de T-shaped marketeer? Tijd voor een setup!

Hoewel de essentie van marketing immers onveranderd blijft, gaan nieuwe uitdagingen het petje van vele marketingafdelingen te boven. Het gaat er nog steeds niet om de luidste stem op de marktplaats te hebben - in tegenstelling tot wat nieuwe ontwikkelingen lijken aan te moedigen, maar veeleer om het overbrengen van de juiste boodschap, op het juiste moment, bij het juiste publiek.

Schrijven met stijl, hoe doe je dat?

Wervend schrijven is geen sinecure. Gelukkig kom je al een heel eind als je bewust naar je eigen tekst kan kijken. Benieuwd waarop je kan letten om je lezers met woorden vast te kluisteren aan hun scherm of papier? Je leest het in ons nieuwste inzicht.

De waarde in waardepropositie

Value Proposition Canvas als springplank voor strategische communicatie Soms moet je durven springen. Gedurende twee seconden je moed bij elkaar rapen, lef vertonen en het

Kan AI aantrekkelijke visuals creëren?

Vaak plaatsen we originaliteit en artificialiteit lijnrecht tegenover elkaar. Maar nieuwe technologieën vervagen de grens tussen beide begrippen. Dat roept heel wat vragen op, maar creëert ook mogelijkheden.

1+1=3 | Communicatieve totaalaanpak

Communiceren: we doen het elke dag. In de fysiek tastbare wereld en haar digitale tegenhanger. Maar het plaatsen van een snelle tweet of het uploaden

Extern of intern aanwerven? Learnable.

De rekruteringsstrategie van een organisatie is één van de belangrijkste elementen die de motor doet draaien. De juiste mensen aanwerven duwt een bedrijf immers in de richting van innovatie en expertise, maar een veelvoorkomende vraag is of het nu beter is om nieuw talent aan te nemen of eigen talent andere kansen te bieden.

Hoe de fanstrategie zorgt voor een betere product-market fit.

Vaak krijg ik vragen van ervaren ondernemers over hoe ze hun start-up op een slimme en innovatieve manier in de markt kunnen zetten. Nieuwe bedrijven moet namelijk kunnen rekenen op slimme marketingmethodes met een hoog slaagpercentage en dito kostenefficiëntie. Eén van mijn favoriete communicatiestrategieën voor nieuwe merken is de fanstrategie. Die is ontsproten aan het creatieve brein van Wil Michels, een Nederlandse communicatiestrateeg en universiteitsdocent. Fans enkel voor voetbalploegen en muziekbands? Dat dacht je maar!